Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui, ocazia perfectă pentru a alege mâncăruri uşoare, sănătoase şi curate. Cu această ocazie, e bine să știți că există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de „dulce” , reuşind chiar să potolească senzaţia de foame.
Printre alimentele de post care trebuie excluse din lista celor care vor să ţină Postul Mare se numără margarina, pateul sau cârnaţii vegetali.
Pentru a oferi un gust apropiat produselor „de dulce”, aceste alimente vedetă în perioada postului conţin o mulţime de chimicale. În plus, sunt alimente cu calorii goale şi de foarte proastă calitate.
O greşeală des întâlnită în alimentaţie celor care ţin post este aceea că obişnuiesc să consume, regulat, în post, alimente extrem de nocive pentru orgnism, cum ar fi alimente la conserve şi borcane, avertizzează Antena 3.
Din fericire, există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin Postul Paştelui să treacă mai uşor peste această perioadă.
Alimentele „de dulce” sunt acele produse din carne sau derivate din carne. În timpul postului, multe persoane aleg fructele, legumele sau seminţele.
Potrivit site-ului crestinortodox.ro, în timpul postului jertfim atât nevoia de hrană tare, dătătoare de energie, cât şi poftirea acelor alimente foarte gustoase. Astfel, pentru că imită cu fidelitate gustul alimentelor „de dulce”, o gamă variată de produse numite „de post” nu ar mai trebui să fie folosite în vremea postului.
Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez. La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.
Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete. Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.
FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock